Coaching

Coaching is een krachtig instrument dat je helpt bij het bereiken van je persoonlijke doelen , het overwinnen van obstakels en het ontdekken van je potentieel.  

Bij coaching werk je bijvoorbeeld aan: 

 • Persoonlijke ontwikkeling 
 • Emotieregulatie 
 • Communicatievaardigheden, zowel op professioneel als persoonlijk vlak 
 • Gedrag- en denkpatronen 

Ook bieden wij ondersteuning bij verwarrende en/of overweldigende omstandigheden. 

Bij coaching werken we samen aan je persoonlijke ontwikkeling doormiddel van reflectie en gerichte interventies. Hiermee vergroot het zelfbewustzijn en zet je effectieve stappen in je groeiproces.  

Psychische klachten

Bij psychologische behandeling is er sprake van psychische klachten. Voorbeelden van psychische klachten waarvoor je bij ons terecht kunt zijn:

 • Traumagerelateerde klachten
 • Depressieve klachten
 • Angstklachten, fobie en dwangklachten
 • Stress- en spanningsklachten, arbeidsgerelateerde problemen, burn-out
 • Gecompliceerde rouw
 • Autonomieproblemen, onzekerheid, negatief zelfbeeld
 • Sterke en wisselende emotionaliteit
 • Lichamelijke spanningsklachten

Problemen waarbij wij geen behandeling kunnen bieden zijn onder andere psychotische stoornissen, eetstoornissen, (ernstige) verslavingen en crisisgevoelige problematiek. Bij deze problematiek kunt met uw huisarts overleggen te verwijzen naar een praktijk of instelling binnen de Gespecialiseerde GGZ.

Sensorimotor Psychotherapy (SP)

SP wordt veel toegepast bij psychotrauma, gehechtheidsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek.

In de behandeling van psychotrauma staat het verwerken van de traumatische herinnering centraal. Niet de cognitieve of emotionele herinnering zelf maar de traumatische activatie op lichamelijk niveau, vormt dan de focus van de therapie. Er wordt gewerkt met de tijdens het trauma niet afgemaakte fysieke (verdedigings)reactie. Deze reactie wordt opnieuw geactiveerd, doorgewerkt en zodoende alsnog geïntegreerd in jouw levensverhaal.

Klik hier voor meer informatie.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

CGT is een vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. Samen met je therapeut breng je je probleem in kaart, ga je aan de slag om je doelen te bereiken en de controle over je problemen te vergroten. Door samen na te denken, dingen uit te zoeken en vooral dingen uit te proberen, verander je gedachten en gedrag die jou in de weg staan. Zo ontstaat meer vrijheid en verminder je negatieve gevoelens.
CGT is dus een actieve therapie waarmee je in het dagelijkse leven aan de slag gaat. Uit onderzoek komt naar voren dat de therapie effectief is bij veel uiteenlopende psychische problemen.

Klik hier voor meer informatie.

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met uiteenlopende psychische problemen, waarbij de focus ligt op hoe jij je als persoon hebt ontwikkeld en de samenhang met psychische, emotionele, gedrags en relationele problemen.
Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig veranderen dat je je beter gaat voelen, beter voor jezelf kunt zorgen en beter voor jezelf op kunt komen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens.

Klik hier voor meer informatie.

EMDR

Voor klachten, veroorzaakt door traumatische gebeurtenissen die hebben geleid tot een posttraumatische stress-stoornis (PTSS) bestaat de mogelijkheid tot het behandelen met EMDR.
Posttraumatische stressklachten zijn o.a.:

 • Herbelevingen van het trauma
 • Nachtmerries en slaapproblemen
 • Onrust en prikkelbaarheid
 • Vermijding van prikkels die met het trauma van doen hebben.

EMDR is een geprotocolleerde psychotherapie die helpt om de innerlijke verwevenheid van herinneringen aan het trauma, negatieve gedachten en lichamelijke spanningen te verminderen.

Klik hier voor meer informatie.